anlita rätt företag att utföra din fönsterputsning

Anlita bra fönsterputsare

Fönsterputsarbranchen har sin beskärda del av bedragare och skurkar så vad kan man egentligen göra för att hitta ett bra, pålitligt företag att anlita för att få sina fönster putsade? Först måste du tänka på alla de saker som du INTE vill att fönsterputsaren skall göra. Denna lista kan exempelvis innehålla något eller några av följande:

Så får du tag på en bra fönsterputsare

 • Kräva betalning i förskott
 • Inte dyka upp när de sagt att de skall komma
 • Lämna fläckar och ränder på fönstren
 • Inte rengöra fönsterkarmar och fönsterbleck fastän de lovat att göra det
 • Ge ett offertpris och sedan ta mer betalt
 • Lämna kladd eller pölar inomhus
 • Trampa runt med leriga skor i ert hem eller på kontoret
 • Ta mycket längre tid än nödvändigt
 • Vara högljudd och oförskämd eller medföra olägenheter i allmänhet
 • Utsätta sig själv eller någon annan för fara eller risker
 • Skada byggnaden med sin utrustning eller förstöra saker
 • Använda eller röra dina tillhörigheter utan din tillåtelse

Lyckligtvis finns det också massor av pålitliga företag där ute som kommer att göra ett utmärkt jobb utan att ge dig något av ovanstående problem. Ett av de bästa sätten att hitta en bra fönsterputsare är genom rekommendationer från andra som anlitat företaget tidigare. Fråga runt i ditt område, speciellt om du vet om att en granne eller ett närliggande kontor får sina fönster putsade regelbundet av en professionell fönsterputsare.

Rekommenderade fönsterputsare

Om du får en rekommendation av någon så är det den bästa förutsättningen. Då vet du om att andra har fått bra hjälp av denna fönsterputsare vilket betyder att sannolikheten att du skall få det också är högre. Om du inte lyckas hitta en fönsterputsare på det här sättet kan du be potentiella kandidater att få prata med någon av deras kunder. På så sätt kan du kontrollera vad de tidigare kunderna tycker om fönsterputsaren.

När du vill kontrollera deras meriter är det viktigt att följa upp den information de ger dig. Se till att du kontaktar alla kunder som kan ge referenser och kontrollera om de verkligen är medlemmar i branschorganisationer, om fönsterputsaren påstår så. Be flera fönsterputsare om en offert på uppdraget. De bör kunna ge dig en offert gratis, de kan vara väl investerad tid för dem om du blir en långsiktig kund.

I själva verket kan deras effektivitet i att hantera din förfrågan ofta vara ett pålitligt och positivt tecken på deras standard och förmågor. Om de svarar på ett professionellt sätt och kontaktar dig snabbt är det ett gott tecken. När du ber om en offert för ett visst uppdrag kommer en bra fönsterputsare att ställa massor av relevanta frågor såsom “Vill du att fönsterkarmarna skall rengöras liksom fönstren?”, “Ute och inne?” och “Är det några speciella tider på dygnet som vi/jag skall undvika?”

Om de är noggranna och grundliga i sin offert kommer fönsterputsaren att kontrollera alla aspekter av uppdraget, till exempel hur de skall kunna nå alla områden på ett säkert sätt och hurvuvida några murverk eller rabatter behöver skyddas. När du väljer din fönsterputsare bör du ha priset i beaktande, men det är inte den viktigaste faktorn. Pålitlighet, en professionell attityd och goda resultat är lika betydelsefulla.