se till att flyttfirman står för flyttkartongerna

Så anlitar du bäst flyttföretag att genomföra flytten

När det är dags att flytta tror de flesta att det bara är att packa ner sina ägodelar i en låda och så är det klart och redo att köra. Vi som har gjort detta en eller fler gånger vet hur frustrerande hela processen kan vara och att det är mycket mer som hör till flytten än att bara packa. För de tillfällen då en flytt är oundviklig, sök på nätet efter flyttfirmor nära dig för att se vilka typer av flyttjänster som finns tillgängliga lokalt.

Tips för att hitta ett bra flyttföretag att genomföra flytten

Vad dessa flyttfirmor gör är att de tar bort all krångel och problem från husägaren som ska flytta. De vet att alla former av flytt från ett område till ett annat kan vara traumatisk och med tanke på detta försöker de göra flytten så problemfri för husägaren som möjligt. Att skicka in folk med backar och lådor är bara början av arbetet. Det är mycket mer som hör till en flytt.

Många människor inser inte att de tre mest livsförändrande händelserna, som också medför olika nivåer av stressrelaterade symptom, är husbyte, graviditet och död. Flytten kan vara så pass allvarlig att folk inte borde ta det så lättvindigt och enkelt. För de med bara en tandborste och en extra t-shirt, så kommer flytten gå lätt som en plätt. För resten av oss som äger mer, är det mer jobb än vad man tror vid första anblicken.

Till exempel bör alla filer och viktiga papper packas av den person som flyttar för att säkerställa att allt kommer med. Det är en bra idé att lägga allt i logisk ordning så att inga dokument går förlorade i flytten. Alla foton eller fotoalbum ska också arkiveras på samma sätt så att de värdefulla minnena inte går förlorade. Detsamma gäller för alla smycken eller värdefulla saker som bör packas bra och i lådor som kommer att bäras av husägaren själv. Detta bör gälla alla saker som man bara inte kan förlora eftersom dem är värdefulla för familjen.

Förpackningsmaterial

Resten av tillhörigheterna kan lämnas till det företag som genomför flytten, men kontrollera vilken typ av förpackningsmaterial de använder först. De flesta företag kommer att tillhandahålla bubbelplast och lådor i tåligt material så att alla ömtåliga föremål blir väl omhändertagna. De bör också erbjuda något som kan kallas ”white glove” -service vilket innebär att ingenting blir smutsigt. Detta är särskilt relevant när dyrbar porslin eller glas transporteras.

Se också till att flyttföretaget ersätter eventuella förluster eller skador på de saker som transporteras. Hur man än försöker, blir vissa saker ibland skadade eller går sönder längs vägen. Om det händer är det oftast bara ett föremål, men husägaren ska kompenseras för varans fulla värde om detta sker. Att ha hushållsförsäkring underlättar också eftersom det kan bevisa hur värdefulla sakerna är och det kommer inte att bli någon argumentation om några krav måste ställas mot företaget om en olycka skulle ske.

Tveka inte att anlita bäst flyttstäd i Södertälje om du behöver städhjälp också!